Locatie: Christiaan Huygensstraat 14, 2665 KX Bleiswijk. E-mail: info@anstholhuijsen.nl Telefoon: 06 – 12 66 96 72

Behandelmethoden

Omdat ik breed ben opgeleid en jarenlange ervaring heb met verschillende natuurlijke methoden, heb ik heel veel mogelijkheden om jou goed te helpen. Ik zet ze in en combineer waar dat wenselijk is.

Mijn specialiteiten zijn:

  • Lichamelijke klachten die in verbinding staan met de psyche
  • Fobieën (o.a. rijangst, vliegangst, hoogtevrees)
  • Sociale angst en faalangst
  • Posttraumatisch stress syndroom
  • Burn-out of overspannenheid

Touch for Health en Kinesiologie

Een techniek waarbij we checken of je lichaam energetisch in balans is en in welke mate er verstoringen aanwezig zijn. Dat gebeurt aan de hand van verschillende spiertesten. Die zijn namelijk uitermate geschikt om onbalansen in het lichaam te lokaliseren. Ze zeggen wat over de blokkades en welke daarvan we het eerst moeten aanpakken. Het is een uitstekende testmethode waarbij ik contact leg met je onderbewuste. Je spierspanning is een nauwgezette indicator van je stress. Niet voor niets hebben mensen die onder druk staan gespannen spieren in nek en schouders. Het effect van verstoringen die we corrigeren, ervaar je onmiddellijk. De geteste spier is dan namelijk sterk geworden.

Magnetiseren / Therapeutic Touch

Magnetiseren creëert gezondheid door levensenergie door te geven en te laten stromen. Ik harmonieer je energieveld met ‘voelende’ strijkbewegingen op korte afstand van het lichaam. Daarmee ontvang ik ook informatie over de locatie van energieblokkades zodat ik daar extra aandacht aan kan geven. Zo kunnen ze oplossen. Jij ervaart een behaaglijk en ontspannen gevoel. Een zeer gezondheidsbevorderende behandeling.

Therapeutic Touch is een techniek die vele jaren geleden in Engeland is ontwikkeld en die in ziekenhuizen en verpleegtehuizen wordt toegepast.

Bachbloesems en edelstenen

Dit zijn geweldige natuurlijke hulpmiddelen die elke energetische sessie kracht bijzetten. De Bachbloesemremedies zijn extracten van planten en bloemen die balancerend werken op emoties. Door ze te combineren, maak ik een speciaal op jou afgestemd flesje waarvan je de druppels een paar keer per dag kan gaan innemen.

Ook (half)edelstenen werken energetisch. Dat heeft te maken met de specifieke helende kracht van de steen die je kan inzetten voor wat je nodig hebt.

Alle technieken hebben soms baat bij extra ondersteuning met Bachbloesems of edelstenen vanwege de energetische kwaliteiten van deze middelen.

Hypno/regressietherapie

Dit is één van de oudste vormen van psychotherapie die werkt met ‘trance’, een toestand van geconcentreerde aandacht waarbij je bewust met je eigen gedachten bezig bent. Je zou het kunnen vergelijken met een boek lezen, dagdromen of naar een film kijken. Ik breng je verbaal in trance, wat wil zeggen dat ik gerichte vragen aan je stel waardoor jij in contact komt met je lichaam, emoties of wat maar nodig is voor jou op dat moment. Door de trance activeer je je onderbewuste en je zelfgenezend vermogen. Ben je gemotiveerd en zet je je ervoor in, dan kunnen we al op (zeer) korte termijn positieve resultaten behalen. Voorbeelden van problemen die je goed met hypnose kan behandelen zijn onder andere stressproblemen, angsten, fobieën, verslavingen, hyperventilatie en lichamelijke klachten die niet verklaarbaar zijn.

Regressietherapie

Dit is een vorm van hypnotherapie waarbij je met behulp van de trance teruggaat naar de tijd waar je probleem is ontstaan om dit alsnog te verwerken.

EMDR

Deze methode is verbluffend effectief gebleken om posttraumatische stressstoornissen (PTSS) te behandelen. Voorbeelden van PTSS zijn ingrijpende ervaringen in de jeugd, pesterijen en traumatisch verlies, fobieën, verslavingen en relatieproblemen. Allemaal zaken die negatieve invloed hebben op hoe je functioneert in het dagelijks leven. Traumabeelden laten dusdanige sporen achter in het geheugen, dat ze zelfs angstbeelden, nachtmerries en herbelevingen oproepen. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties.

Ook als je een nare gebeurtenis hebt meegemaakt, is EMDR een goede methode om deze te verwerken. Bijvoorbeeld als je een verkeersongeval, geweldsmisdrijf, inbraak of brand hebt meegemaakt. Andere psychische klachten die je ermee kan opheffen zijn faalangst, spanningen, somberheid en burn-out.

Bij EMDR werken we met oogbewegingen of met een koptelefoon waarbij je de geluiden afwisselend rechts en links krijgt aangeboden. Na elke ‘set’ is er een rustmoment. Door zo te werken zal de herinnering de emotionele lading verliezen. In veel gevallen zullen de beelden die erbij horen ook langzamerhand vervagen.

Programma voor de prikkelbare darm (PDS)

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) wordt ook wel IBS of spastische darm genoemd. Het is een stoornis van het spijsverteringskanaal zonder aanwijsbare reden. Een nare en frustrerende aandoening die het dagelijks functioneren verstoort. De belangrijkste klachten zijn buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel, verstopping, diarree of winderigheid. De darmen zijn overgevoelig en prikkelbaar voor: voedsel, medicijnen, stress en spanning en psychische klachten. Een dieet en medicijnen blijken niet altijd voldoende te zijn om de pijn te doen verminderen.

Ik werk met het programma van Michael Mahoney, een klinisch hypnotherapeut die gespecialiseerd is in PDS-klachten. Dat betekent dat ik hypnotherapie (zie hypno/regressietherapie) toepas om de spanning en gevoeligheid van de darmen te verminderen. In dit geval gaat het erom dat het lichaam zich volledig ontspant en contact maakt met de binnenwereld en het onbewuste. Met visualisaties (beelden oproepen) help ik om op een directe manier de darmen te reguleren. In Nederland is het programma van Michael Mahoney uitgebreid tot een ‘darmmanagementprogramma’.
Dat bestaat uit zes sessies gedurende drie maanden. Ik neem de sessies voor je op zodat je ze volgens een bepaald schema zelf kunt afluisteren. Het is handig als je arts of specialist de diagnose PDS bij je heeft vastgesteld.

PsychoSomatiek Coaching

Deze vorm van coaching is het meest geschikt voor lichamelijke (psychosomatische) klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaken voor gevonden kan worden. Veel mensen die er last van hebben, ervaren vaak behalve de pijn ook stress en sociale beperking. Noodgedwongen moeten ze vaak verzuimen op het werk. Ze voelen zich geïsoleerd van de buitenwereld. Tijdens de therapie kunnen we ontdekken wat het lichaam te vertellen heeft. En ook waarom het verkrampt en spanning, stress en irritaties vasthoudt. Wat zijn precies je klachten, hoe is je leefstijl, wat is je draaglast/kracht, maar bovenal, wat zijn jouw behoeften en wensen? Door daar aandacht aan te geven, kan je lichaam en geest weer in balans komen en in harmonie samenwerken.