logo Behandelmethodieken

In mijn werk ga ik met gebruikmaking van verschillende behandelmethodieken op zoek naar het herstel van de balans in het lichaam

Touch for Health en Kinesiologie

Is een techniek waarbij gekeken kan worden of het lichaam energetisch in balans is en in welke mate er verstoring aanwezig is. Dat gebeurt aan de hand van verschillende spiertesten. Bij verstoring worden er de nodige correcties uitgevoerd

Spiertesten zijn uitermate geschikt om op te sporen in welk gebied van het lichaam de balans is verstoord. Deze verstoringen vertellen iets over eventuele blokkades en welke daar­van het eerst moeten worden aangepakt.

Het is een uitstekende testmethode, waarbij contact wordt gelegd met het onderbewuste. De spierspanning is een nauwgezette indicator van de stress waaraan iemand onderhevig is. Niet voor niets hebben mensen die onder druk staan gespannen spieren in nek en schouders.

Magnetiseren/Therapeutic Touch

Magnetiseren is " Gezondheid creëren door het (door)geven en laten stromen van levensenergie". Tijdens een behandeling wordt warmte in ons lichaam gebracht, waardoor de levensenergie toeneemt en waardoor energieblokkades oplossen. Dit brengt een behaaglijk en ontspannen gevoel en het bevorderd de gezondheid.

Therapeutic Touch, is een techniek die vele jaren geleden in Engeland is ontwikkeld en die in ziekenhuizen/verpleegtehuizen wordt toegepast.

Bachbloesems en/of edelstenen

Alle technieken hebben soms baat bij extra ondersteuning met Bachbloesems of edelstenen vanwege de energetische kwaliteiten van deze middelen.

Hypno/regressie therapie

Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie.
Er wordt gebruik gemaakt van “trance”. Dit is een toestand van geconcentreerde aandacht waarbij men bewust met eigen gedachten bezig is. Dit herkent u als u een boek leest dagdroomt of naar een film zit te kijken.

Ik gebruik dit ”natuurlijk” verschijnsel, de geconcentreerde aandacht, tijdens de hypnose. Het is een verbale therapie waarbij de trance gebruikt wordt voor persoonlijke verschillende doeleinden. Het onderbewuste wordt geactiveerd, zodat het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.

Bij een goede motivatie en inzet wordt er vaak op korte termijn al positieve resultaten behaald. Het één en ander is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld.

Er wordt geleerd om beter om te gaan met emoties. Lichamelijke en geestelijke capaciteiten worden beter aangesproken. Voorbeelden van problemen die goed met hypnose te behandelen zijn, o.a.: stress, angsten, fobieën, verslavingen, hyperventilatie en lichamelijke klachten die niet verklaarbaar zijn.

Regressietherapie

Met behulp van “trance”wordt er teruggegaan naar de tijd waar het probleem is ontstaan. Op deze manier kan het alsnog verwerkt worden.

EMDR

EMDR is een techniek die vooral effectief werkt bij post traumatische stressstoornissen (PTSS) na rampen.

Ingrijpende ervaringen o.a. in de jeugd, pesterij en traumatische verlies, fobieën, verslavingen en relatieproblemen kunnen invloed hebben op het dagelijks functioneren.

Deze traumabeelden laten dusdanige sporen achter in het geheugen, dat ze angstbeelden, nachtmerries en herbelevingen oproepen. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties.

Eenmalige nare ervaringen kunnen ook goed met deze techniek verwerkt worden zoals na een verkeersongeval, een geweldsmisdrijf, een inbraak of brand.

Ook bij andere psychische klachten zoals faalangst, spanningen, somberheid, burn-out, werkt EMDR effectief.

Therapie Er wordt gewerkt met oogbewegingen of met een koptelefoon waarbij geluiden afwisselend rechts en links worden aangeboden. Na elke set wordt er even rust genomen.

De aangeboden sets zullen er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden vanzelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner.

Het Prikkel Darm Syndroom programma

Prikkelbare Darm Syndroom ( PDS) wordt ook wel IBS of spastische darm genoemd.

Wat is PDS:
PDS is een functionele stoornis van het spijsverteringskanaal, met name in de darmen. De aandoening veroorzaken echter geen lichamelijke afwijkingen. Het is een nare en frustrerende aandoening die het dagelijks functioneren verstoren.

De belangrijkste klachten zijn:
Buikpijn Krampen Opgeblazen gevoel Verstopping of diarree Winderigheid. Mensen met PDS klachten blijken gevoeliger te zijn voor pijn dan andere mensen. De wisselwerking tussen de zenuwen vanuit de darmen en hersenen zouden daar een rol in spelen. De darmen zijn overgevoelig en prikkelbaar voor: voedsel, medicijnen, stress en spanning en psychische klachten. Een dieet en medicijnen blijken niet altijd voldoende te zijn om de pijn te doen verminderen.

Hypnotherapie bij PDS Klachten:

Het programma van Michael Mahoney:
Michael Mahoney is een klinische hypnotherapeut uit Engeland die zich heeft gespecialiseerd in het behandelen van PDS klachten Hij is verbonden met een wereldwijde organisatie de “Primary Care Society for Gastro-enterologen”. Hij maakt gebruik van klassieke hypnotherapie om in trance de spanning en gevoeligheid van de darm te verminderen. Trance is een diepe concentratie die bij bewuste aanwezigheid ervaren wordt. Deze diepe concentratie zorgt er voor dat het lichaam zich kan ontspannen en contact kan maken met de binnenwereld en het onbewuste. Door middel van visualisaties ( in gedachten beelden oproepen) kan je op een directe manier de werking van de darmen reguleren. Het veranderd de manier van bewegen van de darmen en ook de mate van gevoeligheid. In Nederland is het programma van Michael Mahoney uitgebreid tot een “darm management programma”.

Het darm managementprogramma:
Het programma bestaat uit zes sessies gedurende drie maanden. In de sessies wordt gewerkt met visualisaties en lichaamgerichte oefeningen De visualisaties worden opgenomen en dienen volgens een bepaald schema, afgeluisterd te worden.

Doel van het programma:
Reguleren van het spijsverteringsproces Vermindering van spanning en gevoeligheid van de dikke darm Leren omgaan met stressvolle situaties Leren omgaan met PDS Soms is het nodig, om voorafgaand aan het programma te werken aan algemene problemen. Er is een verklaring van de huisarts of specialist nodig voor de vaststelling van de diagnose PDS.

Psycho-somatiek coaching

Psycho-somatiek coaching:

Psycho- somatische klachten zijn lichamelijke klachten waarvan geen lichamelijke oorzaken voor gevonden kunnen worden. Mensen met deze klachten ervaren veel pijn, stress, sociale beperking , hoog ziekteverzuim, en voelen zich geïsoleerd naar de buitenwereld toe.

Bij Psycho-somatiek coaching wordt er gekeken wat het lichaam te vertellen heeft! Wat zeggen de lichamelijke,psychische en geestelijke klachten en pijnen. Waardoor verkramt het lichaam, waar houdt het lichaam de spanning, stress en irritaties vast.

Er wordt gekeken naar de klachten, de leefstijl, de draaglast/kracht, het systeem waarin je zit, je eigen behoefte en wensen waardoor het lichaam en geest in balans komt en in harmonie samen kan werken.

Ik ben gespecialiseerd in:

Lichamelijke klachten:Migraine, rug-knieklachten, maagpijnen, hoge bloeddruk. Psychische klachten :vermoeidheid, burn-out, angsten, fobieën zoals hoogtevrees en vliegangst,

Ontwerp door Glenn de Bruijne - Copyright Ans Tholhuijsen.nl 2008-2018